Norwegian Forest Cats "Cattery Trixsikke"

Welkom op de website van " Cattery TrixSikke in Ommen.

CH. Obelix

CH. Obelix is geboren op 11 februari 2018. Hij is een enorme lieve zachtaardige knuffelbeer. Zijn vader is CH Alfrodull’s Johhny Walker en zijn moeder is Shining Ushi de viervoeter. CH. Obelix heeft de 3 CAC punten gehaald in 2019 en hij mag zich Kampioen noemen. Vanwege de Corona zijn er geen shows in 2020.

Ook heeft hij 2 keer een nominatie BIS (best in Show) :
Deze nominatie is niet echt een prijs, maar al wel een hele eer! 
De kleurmeester heeft een aantal verschillende rassen binnen een categorie die hij keuren moet. Als hij alle katten van de categorie heeft gehad, dan moet hij per klasse een kat nomineren voor de Best in Show verkiezing. Dus hij zet per klasse de beste naast elkaar en kiest daaruit de kat die hij het mooiste vind.

Hij geeft kusjes, komt elke avond bij je liggen en vind het heerlijk in je buurt te zijn. Hij houdt niet van onverwachte geluiden, dan is het een angsthaas 🙂 Onze dames gaan op onderzoek maar CH. Obelix volgt als de kust veilig is. De dames vangen een muis en CH. Obelix zit erbij te kijken 🙂 . Geen macho man. Behalve als er krolse dames op bezoek komen.

Elke ochtend kijkt hij vanuit zijn hoge toren uit over de landerijen en houdt hij de wacht. Hij is nog nooit uit onze tuin ontsnapt maar geniet juist enorm van het buiten spelen.

CH. Obelix hebben wij in juli 2020 bij de dierenarts laten castreren. Hij begon te sproeien in huis door de dekkingen. In eerste instantie hebben wij gekozen voor een knuffelkater, wat met zijn sproei gedrag niet lukte. Obelix blijft gezellig bij ons wonen.

© 2021 Norwegian Forest Cats "Cattery Trixsikke"

Thema door Anders Norén