Norwegian Forest Cats "Cattery Trixsikke"

Welkom op de website van " Cattery TrixSikke in Ommen.

home

Welkom bij Cattery TrixSikke.

Samen met Trixie, Tika, Lunah & Ch. Obelix wonen wij, William & Jolanda met onze kinderen Wouter en Roxanna in Ommen ( Overijssel ). Sinds 2017 wonen er Noorse Boskatten bij ons. Wij hebben 2 jaar besteed aan het zoeken naar de liefste Noor. Wij hebben haar, onze Trixie , gevonden bij Cattery “Fulco”.

In 2018 is Obelix bij ons komen wonen, hij komt van Cattery “ van het Ezelsbruggetje”. De komst van Obelix maakt dat wij plannen hebben gekregen voor ons eerste nestje ….

Op 22 september 2019 is Fulco’s Ulke met als roepnaam Tika als herplaatser bij ons komen wonen. Trixie en Tika hebben dezelfde ouders. Tika is geboren op 5 februari 2018 en is een jaartje jonger als Trixie. Tika werd vanwege privé omstandigheden herplaatst en wij willen haar graag een gouden mandje bieden.

Lunah is geboren op 2 mei 2020, ze is een kitten uit ons eerste nest ! Haar ouders zijn Trixie en CH. Obelix. Haar zusje Nina en broertje Asterix zijn in de zomer van 2020 verhuist naar hun eigen gouden mandjes.

Xenia is geboren op 6 juli 2020, ze is een kitten uit ons tweede nestje ! Haar ouders zijn Fulco’s Ulke (Tika) en CH. Obelix van het Ezelsbruggetje. Xenia is in oktober 2020 verhuist naar Cattery Fulco.

We zijn lid van zowel de rasvereniging DE NOORMAN als van NEOCAT, deze verenigingen staan ons met raad en daad terzijde. Zowel Anneke ( fokker van Obelix ) als Marga & Gerrit ( fokker van Trixie & Tika en het ) mogen wij altijd vragen om hulp en advies. Gerrit en Marga zijn wij erg dankbaar voor alle tips en de raad die ze ons de afgelopen jaren hebben gegeven.

Wij wonen aan de rand van Ommen. In 2000 zijn wij komen wonen op deze mooie plek. In de afgelopen jaren is er nieuwbouw om ons gerealiseerd. Het houden van (grotere) dieren zoals de paarden en pony’s werd steeds moeilijker vanwege gebrek aan ruimte, het grasland werd nieuwbouw. Toen onze 18 jarige HTK “poekie ” overleed was onze dochter ontroostbaar en gingen wij op zoek naar een nieuw kitten. Naar een intensieve zoektocht vielen wij voor het lieve karakter van een Noor….. inmiddels wonen er 4 noren …. en tja van je eerste nestje wil je er zelf ook graag eentje houden, wij zijn dus besmet geraakt met het ” noorse boskat ” virus.

Wilt U meer informatie ? Neemt U dan contact met ons op.

Op dit moment zijn er geen plannen voor een nestje.

Een knuffelige Groet, William & Jolanda

© 2021 Norwegian Forest Cats "Cattery Trixsikke"

Thema door Anders Norén